"Мислили смо да је земљотрес": Дједа повријеђених дјевојчица о детаљима експлозије

ГС
"Мислили смо да је земљотрес": Дједа повријеђених дјевојчица о детаљима експлозије

ЗЕМУН - Петоро станара зграде, који су повријеђени јутрос у пожару у Земуну гдје је дошло и до експлозије, немају озбиљнијих здравствених потешкоћа и осјећају се добро након указане љекарске помоћи.

Према незваничним информацијама станаре зграде је пробудила експлозија, да би се убрзо пламен и густ дим проширио по цијелој згради. Извор портала 24седам је испричао да је пожар избио у стану који је срећом био празан, а у њему иначе живи жена која се грије уз помоћ клима уређаја. Наводно је ватра кренула одатле, па се проширила даље. Стан је потпуно уништен, чак је и плафон пао.

У МУП-у су истакли да је пожар пријављен у седам часова, те да је пет особа одвезено у Ургентни центар. Телеграф наводи да је експлозија била толико јака да је избила блиндирана врата из зида.

Дједа дjевојчица, које су биле у згради у вриjеме експлозије, Ђорђе Максимовић рекао је да су се сви уплашили.

- Као да је био земљотрес, сви прозори су попуцали, велика експлозија је била. У овој кући живи пет породица. Нико није озбиљно повређен на срећу, само су сви били на инхалирању. Моје унуке од четири и седам година су биле ту, биле су ми у гостима. На ВМА су превезене моја ћерка, две унуке и једна жена још. Све су инхалиране, и моје унучице, сад су добро сви. Имали су само гушење од дима. У том стану где се десила експлозија живи само једна жена, која је прошле године купила стан. Били смо полубудни, било је нешто око пола седам, деца су се уплашила и плакала... Сачувај Боже... Ватрогасци су нас вадили, кроз ходник није могло да се сиђе доле, све је било у диму... - рекао је Максимовић.

Пожар је гасило тридесетак ватрогасаца са седам возила, који су и даље тамо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана