Мировић: Вирус у Војводини однио 63 живота

Срна
Мировић: Вирус у Војводини однио 63 живота

НОВИ САД - Пресједник Покрајинске владе Игор Мировић рекао је данас у Новом Саду да су од вируса корона у Војводини до сада преминуле 63 особе.

 “Од почетка епидемије од вируса корона у Војводини су преминуле 63 особе и ту нема никаквих обмана, превара, нити прављења теорија завера у јавности. За тим апсолутно никад и нико у покрајинској администрацији нити здравственом систему није имао, нити ће имати потребе”, рекао је Мировић на конференцији за новинаре, одговарајући на новинарско питање зашто се крије број преминулих у Војводини од вируса корона.

Он је додао да су у протекла 24 часа, гледано на јучерашњи дан, у Војводини преминуле двије особе од корона вируса.

“Дакле, сваког дана имамо у Војводини преминулих од вируса корона и то неће никад нико да крије, нити за тим, понављам има било какве потребе”, тврди Мировић.

Према његовим ријечима, јучерашњи дан у Војводини био најгори од почетка епидемије јер је у једном дану забиљежен рекордан број од чак 162 заражена
вирусом корона.

“Од тог броја у Новом Саду је јуче забележено 79 оболелих што показује да је град и даље најугроженији од инфекције вируса корона. Већ данас имаћемо са Градским штабом за ванредне ситуације састанак на коме ћемо размотрити које мере предузети да се ситуација побољша”, каже новосадски градоначелник.

Он наводи да се тренутно у Клиничком центру Војводине лијече 254 пацијента обољела од вируса корона.

“Од тог броја 161 пацијент је из Новог Сада, десет је из Врбаса, девет из Зрењанина, а има их и из других градова покрајине. У целој Војводини на данашњи дан има иначе укупно 1.621 активан случај инфекције вирусом корона”, додаје Мироовић.

Према његовим ријечима, од укупног броја активних случајева заразе у Војводини, највише их је у Новом Саду 796 обољелих, а слиједе Врбас 82, Сремска Митровица 85, Панчево 108, Рума 54, те друга мјеста у Војводини која су такође угрожена вирусом корона.

Као добру вијест покрајински премијер је навео да су за готово све јавне заводе у Војводини обезбијеђене Пи-Си-Ар машине, као и друга лабораторијска опрема неоходна за тестирање људи на вирус корона.

“У Војводини имамо осам лабораторијских места где тестирамо грађане на вирус корона. То је изузетно важно, јер је омогућило да се на територији порајине не чека дуже од 24 часа да се добију резултати тестирања”, рекао је на крају Мировић.

Конференција је одржана у на платоу испред зграде Покрајинске владе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана