Мировић: Родољубље - гаранција заједничке будућности

Срна
Мировић: Родољубље - гаранција заједничке будућности

НОВИ САД - Предсједник Покрајине владе Војводине Игор Мировић истакао је у обраћању на свечаном затварању манифестације “Дани Српске у Србији” да гаранција заједничке будућности мора бити родољубље, мисао о заједништву, међусобној помоћи и раду који ће новим генерацијама створити будућност.

Мировић је истакао да се због оних који су се вијековима залагали за заједништво и јединство вриједи борити и изборити да Србија и Република Српска на још чвршћим основама сарађују као дијелови једног нераскидивог срспког националног бића.

Он је навео да и ова манифестација потврђује чврстину и нераскидивост веза Републике Српске и Србије, као и да се за вријеме њеног трајања присјетио протеклих година, од године када је створена Српска, тешкоћа са којима се српски народ сусретао не би ли освојио слободу и изборио се за своју незавиност и самосталност.

“Желим да кажем да сам поносан што познајем много хероја, оних који су живи и данас својим примером и делом осветљавају Републику Српску попут команданта Војске Републике Српске генерала Ратка Младића”, истакао је Мировић за шта је добио велики аплауз у сали.

Он је нагласио да је поносан и што је познавао оне који су дали свој живот за Републику Српску.

“Вечна им слава и хвала, јер да није било те жртве данас не би било Републике Српске. Поносан сам што и данас веома јасно и недвосмислено подржавам руководство Републике Српске и што то заједно са свима нама чини руководство Републике Србије”, рекао је Мировић.

Покрајински премијер је додао и да је поносан што су посљедњих година формализовали везе између Војводине и Републике Српске, што је вјероватно требало и раније да чине.

“Али, сада је део једног великог заједничког напора да наше везе, односе, заједништво унапредимо да из тога проистекне конкретна корист за све људе који живе и у Републици Српској и Србији”, рекао је Мировић.

Према његовим ријечима, нераскидивост тих веза потврђује и чињеница да су односи бољи него што су икада били и да с поносом раде на очувању националних вриједности, писма, језика, културе, размјењују културне садржаје, подстакли су развој привредних веза, планирају заједничке инвестиције.

Он је истакао спремност да се настави унапређивати сарадња, те подсјетио на постигнути договор да у блиској будућности у Братунцу, у пограничном подручју, буде израђена заједничка индустријска зона и да то заједно финансирају Покрајинска влада Војводине и Влада Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана