Мирна ноћ на сјеверу КиМ, Срби настављају протесте

ГС
Мирна ноћ на сјеверу КиМ, Срби настављају протесте

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - На сјеверу Косова и Метохије ноћ је протекла мирно. Милуну Миленковићу, који је јуче ухапшен у сјеверном дијелу Косовске Митровице, одређено је задржавање од 48 сати, потврдио је за РТС адвокат Небојша Влајић.

Предсједник Србије Александар Вучић се састаје данас са представницима земаља Квинте.

У сјеверном дијелу Косовске Митровице јутрос је мирно, а на прилазу из јужног дијела града, на расксници у Бошњачкој махали, косовска полиција носи дуге цијеви, као и панцире и шљемове, јавио је дописник Срне.

У сјеверном дијелу Косовске Митровице, гдје је након јучерашњег хапшења Милуна Миленковића било напето, јутрос нема инцидента, као и на сјеверу Косова и Метохије.

У сјеверном дијелу Косвске Митровице јутрос су све радње и вртићи отоврени.

Очекује се да Миленковић данас буде изведен пред судију.

Срби ће и данас наставти са мирним протрестима испред општина Лепосавић и Звечан, тражећи ослобађање Милуновић, као и раније ухапшених Радоша Петровића и Душана Обреновића.

Међу захтјевима Срба је обустављање истрага против Срба који су учествовали у протестима, као и да започне процес формирања заједнице српских општина.

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је јуче да је ухапшени Миленковић истакнути спортиста и тренер кик-бокс клуба, а не неки криминалац.

Предсгедник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун рекао је јутрос за РТС да је терен за јучерашње хапшење на северу КиМ и вјероватно нека наредна која су планирана у Приштини припремани данима уназад.

 - (Предсједник привремених органа у Приштини Аљбин) Курти је говорио о томе да је приликом сукоба у Звечану била нека криминална група, како он каже, која је убачена наводно из Београда. Говорили су о томе да има некаква цивилна заштита, да постоји некаква српска милиција и онда је он кренуо са причом да мора да се успостави владавина права, да те групе које су наводно одговорне за рањавање војника Кфора морају да буду ухапшене или да се врате у централну Србију - објаснио је Дрецун.

На акцију косовских специјалца који су ухапсили Миленковића јуче су реаговали грађани сјеверног дијела Митровице, на неко време блокирали једну од раскрница која води ка јужном дијелу Митровице, у правцу полицајаца, који су се повукли након акције.

Миленковић је трећи ухапшени под оптужбом за немире на сјеверу. Његово хапшење уследило је готово одмах пошто је Албин Курти саопштио свој нови план у пет тачака и најавио нова хапшења Срба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана