Мирковић правоснажно осуђен на казну затвора од 12 година због убиства

Танјуг
Мирковић правоснажно осуђен на казну затвора од 12 година због убиства

БЕОГРАД - Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио Василија Мирковића на казну затвора од 12 година, јер је испред угоститељског објекта у Обреновцу 23. децембра 2018. године нанио више убода ножем Стефану Лазаревићу, који је од повреда преминуо.

Другостепени суд је одбио као неосноване све жалбе и потврдио првостепену пресуду Вишег суда у Београду, којом је Мирковић осуђен за кривично дјело убиство, наводи се у одлуци објављеној на сајту суда.
     
Мирковић је проглашен кривим јер је након вербалног сукоба, Лазаревића више пута ударио затвореном шаком десне руке у пределу главе и тијела.

Након тога осуђени је ножем Лазаревића убо пет пута и нанио му повреде од којих је преминуо у Дому здравља Обреновац, док је окривљени напустио лице мјеста.

Како су пријатељи убијеног Стефана Лазаревића тада испричали, радио је као конобар у локалу испред ког је кобне ноћи убијен.

Наводно, власник кафане је био његов стриц и он је те вечери дошао да му помогне.

„Свједоци су испричали да је све почело када се Лазаревић посвађао са момцима који су били за једним од столова и да су потом сви изашли напоље где се расправа међу њима, која је прерасла у тучу а завршила се кобно, и наставила” открили су извори из истраге.

Наводно, у тренутку када је Лазаревић убијен, његова супруга била је у петом мјесецу трудноће.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана