Министарства тзв. Косова уселила се у просторије институција Србије

Агенције
Министарства тзв. Косова уселила се у просторије институција Србије

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – На згради Јавно-комуналног предузећа у Звечану, које је у петак затворено током акције Косовске полиције, постављен је натпис косовских институција, пренио је Радио Контакт Плус.

На улазу у објекат истакнути су натписи „Општина Звечан“ и „Министарство унутрашњих послова Косова – Агенција за цивилну регистрацију“.

Сличне табле косовских министарстава постављене су током викенда и на објектима српских институција у Сјеверној Митровици и Лепосавићу.

Запослени у привременом општинском органу Сјеверне Митровице тражили су да се врате на своја радна мјеста, али тамо се већ уселила косовска институција за возачке дозволе.

У некадашњу зграду митровичког округа и Канцеларију за КиМ уселила су се три косовска министарства.

Косовска полиција је у петак спровела акцију на сјеверу Косова, током које су затворени објекти у којима су функционисале преостале српске институције, укључујући општинске службе, Канцеларију за Косово и Метохију, Пензиони фонд и Јавно-комунално предузеће. Затворен је и објекат Привременог органа општине Косовска Митровица, као и просторије које су привремено служиле општинским службама.

Радници запослени у Привременом органу Косовска Митровица, ПИО Фонду, Канцеларији за Косово и Метохију и Косовскомитровачком округу покушали су јуче и јутрос да уђу на своја радна мјеста, али им је приступ онемогућен од стране полиције која се налази испред ових објеката.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана