Министар одбране Србије: Никада нећемо оставити наш народ и Српску на цједилу

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Министар одбране Србије Милош Вучевић изјавио је да Србија никад неће оставити свој народ и Републику Српску на цједилу и оцијенио да су санкције руководству Српске срамотне.

„Србија ће наставити да подржава и помаже Републику Српску и наш народ увек и упркос свима, и без обзира на јачину напада." навео је Вучевић.

Он је оцијенио да су санкције руководству Републике Српске срамотне и непримјерене.

„Сматрам да су санкције према легитимно изабраном руководству Српске у најмању руку непримерене, а свакако срамотне и ми ћемо се према њима односити као да не постоје“, навео је Вучевић, преноси Танјуг.

Канцеларија за контролу имовине странаца Министарства финансија САД увела је недавно санкције српском члану Предсједиштва БиХ Жељки Цвијановић, предсједнику Народне скупштине Републике Српске Ненаду Стевандићу, предсједнику Владе Српске Радовану Вишковићу и министру правде Милошу Букејловићу због, како су навели, неуставних и антидејтонских акција.

Такође је јуче Тужилаштво БиХ подигло и послало Суду БиХ на потврђивање оптужницу против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Републике Српске Милоша Лукића.

Лукић је прошлог мјесеца потписао одлуке о објављивању Указа предсједника Републике Српске Милорада Додика о проглашењу закона да се одлуке Високог представника не објављују у Службеном гласнику и да се одлуке Уставног суда не примјењују на територији Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана