Милорад Вељовић - Приоритет спорне приватизације

Агенције
Милорад Вељовић - Приоритет спорне приватизације

Београд - Директор полиције Милорад Вељовић изјавио је да ће приоритет полиције убудуће бити борба против криминала и корупције и рад на испитивању 24 спорне приватизације, преноси Танјуг.

Он је на првој конференцији за новинаре, пошто је поново изабран на функцију директора полиције, рекао и да очекује да ти предмети буду завршени до краја године.

Вељовић је казао да је полиција преузела обавезу испитивања тих приватизација и поручио да у том раду неће бити поштеђених ни привилегованих.

Он је рекао да очекује да ће до краја године ти предмети бити завршени, не желећи да прејудицира резултате рада на њима.

Према његовим ријечима, приоритет ће бити и да полиција буде што боље опремљена и обучена.

Вељовић је поручио да је његова обавеза и да ће надаље  радити на деполитизацији полиције и да она буде што више одвојена од политике. Он је навео да ће полиција радити по закону и да ће се потрудити да полиција увијек буде отворена за јавност јер нема шта да крије.

Вељовић је рекао да са премијером Србије и министром унутрашњих послова Ивицом Дачићем никада није имао проблема.

- То што је неко ван дирекције полиције, ван министарства унутрашњих послова, а можда и у оквиру министарства и полиције, покушао да прави вештачки сукоб, то је проблем тих људи и то ће врло брзо испливати - казао је Вељовић.

Упитан о спекулацијама да је било политичким притисака у вези са избором директора полиције, он је истакао да на њега није било никаквих притисака а да он сам сигурно није покушавао да лобира у вези са било чим. Вељовић је захвалио онима који су имали повјерења у њега и у то да може да наставља да обавља посао директора полиције у интересу грађана.

На питање у вези са дугим трајањем процеса избора директора Вељовић је рекао да је то ипак мјесто које заслужује да се "не ломи преко колена".

Вељовић је навео да је његов посао да полиција и дирекција полиције буду ти који ће допринијети да Министарство унутрашњих послова буде најбоље министарство и има позицију и улогу која му припада.

- Ако ја радим добро свој посао, сигурно ће и министар бити добар министар, ако ја и дирекција полиције не радимо добро свој посао, онда смо сви у проблему, а пре свега ја - казао је Вељовић.

Вељовић је у четвртак реизабран на сједници владе на функцију директора полиције са мандатом од пет година.

Медији су раније навели да је конкурсна комисија МУП-а одабрала Вељовића као јединог кандидата за директора полиције. РТС је пренио да је кадровска комисија Владе на приједлог премијера и министра полиције Ивице Дачића потврдила да је Вељовић кандидат за директора полиције.

Са избором новог директора полиције се каснило, а медији су у неколико наврата писали о томе да је име новог директора било "камен спотицања" између двије владајуће странке СНС и СПС.

Шарић

Милорад Вељовић је казао да је један од приоритета и њега као директора полиције и Министарства унутрашњих послова да одбјегли нарко-бос Дарко Шарић буде приведен правди. Он је рекао да се за Шарићем интензивно трага, да постоје одређена сазнања и напредак, али да не жели да о том случају ништа прејудицира. Према његовим ријечима, жеља је читавог министарства и полиције да тај човјек буде изведен пред лице правде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана