Миљковић питао Спасојевића о убиствима Величковића, Михајловића, Глигоријевића

Tanjug
Foto: Arhiva

БЕОГРАД - У Специјалном суду у Београду на суђењу организованој криминалној групи Вељка Беливука и Миљковића окривљени-сарадник Никола Спасојевић је, одговарајући на питања Миљковића, причао о убиствима Горана Михајловића, Горана Величковића и Александра Глигоријевића,.

Спасојевић је испричао да је план, када су превозили из куће у Ритопеку до Сурдука тело убијеног Горана Михајловића, био да уколико наиђе полиција Миљковић и Беливук треба да се "закуцају" у кола полиције, како би Спасојевић могао да побјегне камионом у ком је било Михајловићево тело.

Спасојевић је поновио да је Миљковић обећао Михајловићу да ће га слиједећи дан пустити, као и да му је тада везао очи како би било што увјерљивије да ће га пустити, након чега је констатовао да не може да се провјери, јер је Миљковић у судници, а Михајловић убијен.  
     Миљковић је тада Спасојевићу рекао "Михајловић није мртав, а ја јесам ту".

Окривљени-сарадник тврди да и данас осјећа мирис остатака Михајловићевог тијела, који су били у џаку поред њега, на сувозачевом мјесту док је возио камион, како би бацили тај џак са Пупиновог моста.

Поновио је да му је било "морбидно и бизарно" да се вози поред остатака Михајловићевог тијела.
     
 Миљковић је даље питања постављао о убиству Горана Величковића. Спасојевић рекао да Величковића никад није видио "у изворном стању, само у дијеловима".  Затим је Спасојевић причао о Глигоријевићевом убиству, наводећи да је био у шоку јер им је он био друг, а да су у том убиству, поред Беливука и Миљковића, учесвовали Срђан Лалић, Небојша Јанковић, Владе Драганић и Милош Будимир.
Судија је одредила паузу након које ће Миљковић наставити да исптује Спасојевића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана