Миљковић: ДНК трагови убијених подметнути у кући у Ритопеку

Танјуг
Foto: Архива

БЕОГРАД – Марко Миљковић, оптужени члан групе Вељка Беливука, данас је у наставку суђења тој групи поновио своје тврдње да су ДНК трагови пронађени у кући у Ритопеку, за које тужилаштво тврди да су трагови убијених мушкараца, подметнути.

Миљковић сматра да се не може само на основу тих ДНК доказа закључити да су лица убијена, односно да су мртва.

Коментаришући фотографије са апликације „Скај“ убијених мушкараца, за чија се убиства терете припадници ове криминалне групе, тврди да су фото-шопиране и тражио је њихово вјештачење.

Он је најприје причао о споразумима које су склопили окривљени-сарадници Никола Спасојевић, Бојан Хрватин и Срђан Лалић, те је навео да је Хрватин писао шест мјесеци у свеску своје признање.

У тој свесци и на суђењу, како је рекао Миљковић, он је признао да је продавао дрогу и да је преносио оружје, за која дјела он није ни оптужен ни ослобођен, тврди Миљковић.

Миљковић је навео да је Хрватинов споразум фалсификован, јер у њему пише да је од њега одузето 10.000 евра, а на суђењу, на Миљковићево питање да ли је од њега одузет новац, рекао је да није.

Због тога је, како тврди, поднио кривичне пријаве против судије која је потписала споразум, тужиоца и Хрватина.

За Спасојевића је прокоментарисао да је у притвору покушао да изврши самоубиство и да је плакао, док сад глуми „храбришу“.

Миљковић је за Лалића навео да то што је он причао „има само у сновима“, додајући да му чак ни тужилац није вјеровао јер није покренуо поступак за убиства о којима је он причао, као што су убиства двојице власника „Пинк“ таксија и Мирка Којића.

Када је ријеч о планирању атентата на предсједника Србије Александра Вучића, Миљковић је истакао да је Лалић навео да су тај атентат планирали да изврше пушком коју Лалић никад није видио.

Он се осврнуо и на Лалићеве наводе да су припадници ове групе планирали терористичке нападе на тржне центре и истакао да би они (припадници групе) били „морони“ када би дизали у ваздух тржне центре у које иду њихова дјеца.
Миљковић је предложио суду да као свједоке испита Милинка Брашњовића, Душана Јовановића и Младена Лазаревића како би се испитала вјеродостојност исказа окривљених-сарадника.

Припадници групе оптужени су за убиства Александра Глигоријевића званог Пуки, Горана Величковића званог Гокси, Милана Љепоје, Лазара Вукичевића, Здравка Радојевића, Николе Митића и Горана Михајловића./н

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана