Миливојевић: Наметање рјешења у БиХ може изазвати несагледиве посљедице

Срна
Миливојевић: Наметање рјешења у БиХ може изазвати несагледиве посљедице

БЕОГРАД - Дипломата Зоран Миливојевић оцијенио је да наметање рјешења о Закону о непокретној имовини компликује ситуацију у БиХ и подиже тензије које могу да изазову несагледиве посљедице.

Он је указао да је додатни проблем што је Кристијан Шмит прибјегао бонским овлаштењима, иако свој статус високог представника није до краја заокружио пошто није прошао процедуру у Савјету безбједности УН и Република Српска га не признаје.

"То је отворило простор за наметање решења на штету Републике Српске. У ситуацији када Република Српска није спремна да одустане од Закона о непокретној имовини то може изазвати озбиљне политичке тензије", рекао је Миливојевић за Радио Београд.

Он сматра да су сва ова дешавања у контексту истог и континуираног притиска на Републику Српску, што се односи и на санкције САД и Велике Британије, као и на неке потезе Њемачке.

"Све то је јединствени притисак с циљем да се БиХ централизује и да се жкреативнимж тумачењем изворног Дејтона, тај споразум ревидира на штету положаја Републике Српске и српског народа", објаснио је Миливојевић. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана