Милетић: Отказивање Еуропрајда немогуће, жалићемо се

Танјуг
Милетић: Отказивање Еуропрајда немогуће, жалићемо се

БЕОГРАД - Отказивање или одлагање Еуропрајда није могуће и уколико будемо добили формалну одлуку о томе, организатори ће се жалити суду и надлежни суд би морао да одлучи о нашој жалби, изјавио је данас координатор манифестације Горан Милетић.

Он је за Танјуг рекао да одлуку о забрани Еуропрајда могу да донесу само ораганизатори, а они такву одлуку неће донијети.

-Једино шта може да се деси јесте да полиција забрани шетњу из неког од четири разлога. Међутим оваква хипотетичка одлука би била противна Уставу и Уставни суд је све раније забране које су биле сличне прогласио протиуставним, тако да би и ова забрана била противуставни чин - истакао је Милетић.

Он је напоменуо да се ниједан додађај који се дешава током Еуропрајда у затвореном просгтору не може забранити.

-Уколико бисмо добили формалину одлуку коју очекујемо, организатори Еуропрајда би се жалили суду и надлежни суд би морао да одлучи о нашој жалби - поручио је Милетић.

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је раније данас да је у договору са предсједницом Аном Брнабић и већином чланова владе донијета одлука да се парада поноса заказана за септембараоткаже јер је држава притиснута бројним проблемима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана