Миленковић повријеђен приликом хапшења, протестна шетња у Косовској Митровици

Срна, Танјуг
Миленковић повријеђен приликом хапшења, протестна шетња у Косовској Митровици

ПРИШТИНА - Србин Милун Миленковић задобио је повреде приликом хапшења у сјеверном дијелу Косовске Митровице, потврдила је данас полиција привремених приштинских институција.

Из полиције су саопштили да су током јучерашње акције хапшења Миленковића, тренера у кик бокс клубу у сјеверном дијелу Косовске Митровице, повријеђена и четири полицијца.

-Осумњичени је приликом хпшења пружао отпор, при чему је повређен полицајац. Осумњичени је такође задобио повреде - наведено је у у саопштењу.

Послије хапшења, како истичу из полиције, извршен је напад на полицијска возила и том приликом су повријеђена три полицајца, а три возила су оштећена.

Полиција тврди да је у касним послијеподненим часовима пријављен још један напад у сјеверном дијелу града, односно да су каменована четворица полицајаца, али да нико није повријеђен само је на полицијском возилу причињена материјална штета.

Небојша Влајић, адвокат Милуна Миленковића, изјавио је да је хапшење његовог брањеника било изузетно брутално и спроведено тако да застраши заједницу.

-Они желе то да постигну, али сумњам да су успели - рекао је Влајић.

Према његовим ријечима, Миленковић се терети за три кривична дјела и то за тероризам, напад на лица под међународном заштитом и насилно угрожавање уставног уређења, преносе београски медији.

-Милун апсолутно није урадио ништа лоше и он нема због чега да одговара. Ја сам тражио од јавног тужиоца да представи доказе на основу којих терети Милуна и то се до сада није десило -нагласио је Влајић.

Ситуација у општинама на сјеверу Косова и Метохије данас је мирна. Инцидената нема иако Срби 17. дан настављају мирне протесте тражећи првенствено да се повуку приапдници РОСУ полиције и да се забрани улазак нелегалних албанских градоначелника у општинске зграде.

 Неколико хиљада грађана сјевера Косова и Метохије, окупило се на протестној шетњи, у знак подрске Милуну Лунету Миленковићу.

Протест су предводили чланови кик бокс клуба, носећи освојене трофеје, док су грађани скандирали "Луне, Луне".

Грађани су се од центра Косовске Митровице упутили према главном Ибарском мосту.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана