Милатовић стигао у посјету Србији, дочекао га Дачић

ГС
Foto: Принтскрин

БЕОГРАД- Предсједник Црне Горе Јаков Милатовић стигао је данас у званичну дводневну посјету Србији, а на аеродрому "Никола Тесла " у Београду дочекао га је први потпредсједник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

- Пожелио сам добродошлицу предсједнику Црне Горе Јакову Милатовићу, који ће боравити у дводневној званичној посјети Републици Србији! Радујем се овом сусрету који ће додатно учврстити традиционално пријатељске односе и сарадњу наших земаља - навео је Дачић на Инстаграму, гдје је објавио и фотографије са Милатовићем.

У част посјете Милатовића, амбасада Црне Горе приредиће вечерас свечани пријем у Црногорској кући у Београду, наводи се у саопштењу службе за информисање предсједника Црне Горе.

Како је најављено, Милатовић ће се сутра, уз церемонијални дочек испред Палате Србија, састати са предсједником Србије Александром Вучићем, а након тога и са предсједником Народне скупштине Владимиром Орлићем.

Предвиђено је да предсједник Црне Горе у оквиру посјете положи вијенац на Споменик незнаном јунаку на Авали уз војне почасти, као и да положи цвијеће испред Основне школе "Владислав Рибникар".

Посјета Милатовића Србији долази након посјета Бриселу и институцијама ЕУ и НАТО, а са циљем јачања политичких и економских односа двије државе и унапређења регионалне сарадње, додаје се у саопштењу предсједника Црне Горе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана