Михаљ Кертес правоснажно ослобођен за шверц цигарета

Танјуг
Foto: танјуг

БЕОГРАД- Апелациони суд у Београду правоснажно је ослободио некадашењег директора Савезне управе царина Михаља Кертеса од оптужби да је злоупотребио службени положај у вези са кријумчарењем цигарета у Србију од 1996. до 2001. године.

Овом одлуком потврђена је првостепена пресуда Специјалног суда којом је Кертес у априлу прошле године ослобођен од оптужби. Такође, потврђена је и одбијајућа пресуда Бојани Јеремић (Бајрушевић) Миодрагу Праиловићу и Предрагу Јованчићу пошто су оптужбе против њих застарјеле, сазнаје Тањуг.

Након првог суђења Бојана Јеремић била је осуђена на пет година затвора због кријумчарења цигарета, док су остали били ослобођени, али је ту пресуду укинуо Апелациони суд и наложио понављање суђења.

У међувремену оптужбе против Јеремићеве, Праиловићу и Јованчићу су застарјеле, а Кертес је ослобођен.

Истрага против њих је покренута током 2007. године.

У овом случају истрага се својевремено водила и против Марка Милошевића и Мирајане Марковић због шеврца цигарета. Марко МИлошевић је под сумњом да је у у шверц ушао са Владимиром Ковачевићем, да би, послије његовог убиства, посао наставила његова удовица - Бојана Јеремић.

Удовица и син некадашњег предсједника СРЈ Слободана Милошевића у међувремену су побјегли из Србије и добили у Руској Федерацији статус избјеглица, па је кривични поступак против њих у прекиду.

Мира Марковић је премунула у априлу 2019. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана