Михајловић: Вечерас комплетно снабдијевање гасом преко Бугарске

Срна
Михајловић: Вечерас комплетно снабдијевање гасом преко Бугарске

НОВИ САД - Министар рударства и енергетике Србије Зорана Михајловић рекла је да ће вечерас Србија имати комплетно снабдијевање гасом који долази гасоводом преко Бугарске.

"Нова информација везана за гасовод у Бугарској каже да је тај гасовод почео да пуни гас за Србију, те да ћемо вечерас имати комплетно снабдевање гасом који долази из Бугарске, а којег није било у претходна два дана”, рекла је Михајловићева отварајући 10. међународне дане енергетике и инвестиција у Мастер центру Новосадског сајма.

Она је додала да је нестанак гаса који у Србију долази преко Бугарске показао колико је енергетски систем рањив.

“Зато, заиста нема бољег тренутка од овог да разговарамо о енергетици и инвестицијама, с обзиром на то да се ова манифестација одржава кад и конференција у Глазгову”, рекла је она.

Према њеним ријечима, Србија може и треба да буде шампион у енергетској транзицији и то тако да буде енергетски довољна, еколошки чиста и да буде климатски задовољна, односно да има тако сачувану здравију животну средину и климу која може да јој обезбиједи развој.

Јубиларни Дани енергетике и инвестиција се организују уз подршку Покрајинског секретатијата за енергетику, грађевинарство и саобраћај.

Посебна пажња биће усмјерена ка питању повећаног коришћења зелене енергије и енергетске ефикасности.

Међу панелистима Дана енергетике и инвестиција су и представници Европске банке за обнову и развој.

Међународни дани енергетике и инвестиција, завршавају сутра.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана