Михајловић: Припремни радови за изградњу три хидроелектране већ на љето

Срна
Foto: РТРС

БЕОГРАД - Министар рударства и енергетике Србије Зорана Михајловић оцијенила је данас у Лозници да би већ на љето могли да почну припремни радови за изградњу три хидроелектране на горњој Дрини, о чему су изјаву о намјерама потписали надлежни у Србији и Републици Српској.

Михајловићева је рекла да Србија креће у енергетску транзицију и производњу електричне енергије из других извора, те подсјетила да је Србија пребогата ријекама и да нема разлога да се не искористи тај потенцијал.

"Потписали смо изјаву о намерама са Републиком Српском како бисмо градили хидроелектране на Горњој Дрини. Припремни радови могли би да почну већ на лето да би у наредних неколико година могли будемо богатији за потенцијал и производњу три хидроелектране", рекла је она.

Михајловићева је навела да је циљ Србије да буде енергетски стабилна и да се што више повеже са регионом, јер је то основа будућег развоја.

"Инвеститорима треба стабилност у напајању електричном енергијом, а све то омогућавају нови капацитети које ћемо направити", рекла је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана