Михајловић: Нова Влада ће бити српска

Срна
Foto: Архива

БЕОГРАД- Министар рударства и енергетике Србије Зорана Михајловић рекла је да ће нова Влада Србије, као и све будуће, бити српска без обзира на све притиске.

"Наше владе су српске, чине је министри из ове државе. Тако је било, а тако ће и бити", изјавила је Михајловићева за Телевизију "Пинк".

На питање да ли ће бити министар и у новој влади, она је рекла да нису вођени никакви разговори о томе, истичући да је важније каква ће та влада бити, како ће и колико радити и бити ефикасна.

"То је важно јер улазимо у јако тежак период и када је реч о Косову и Метохији, а видимо најаву доласка разних саветника, и америчких, британских, француских и немачких. Пред нама је и енергетска и финансијска криза и зато је изузетно важно да влада буде стручна, вредна, компактна и да се заједно боримо", навела је Михајловићева.

Она тврди да Влада Србије не прави никакве планове рестрикција, већ се бори да помогне "Електропривреди Србије" да производи више струје, због чега је дозвољен и увоз угља.

"С друге стране, потребно је да сви рационалније користимо енергију. Ако хоћемо да што лакше прођемо наредну зиму и да имамо довољно енергије, потребно је да штедимо, јер ћемо мање новца дати за увоз струје", рекла је Михајловићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана