Михајловић: Нема компромиса са онима који су се обогатили на струји у угљу

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Министар рударства и енергетике Србије Зорана Михајловић оцијенила је да су она и министарство на чијем је челу сметња онима који су се обогатили на угљу, струји, нестручности и нераду, те поручила да са таквима неће бити компромиса.

Михајловићева је за Телевизију "Хепи" рекла да је њен задатак да успостави стабилност електроенергетског система државе и да вјерује да ће нови директор "Електропривреде Србије" /ЕПС/ извршити потпуно другачију организацију у том јавном предузећу.

Она је нагласила да су ЕПС и "Електромреже Србије" државна предузећа, због чега су дужна да реализују енергетску политику државе, указујући да морају да се поштују процедуре, правила и закони. На питање како коментарише оптужбе досадашњег вршиоца дужности директора ЕПС-а Милорада Грчића да ће, уколико она остане на функцији и дан послије избора, електроенергетски систем бити осуђен на смртну казну, Михајловићева је рекла да Грчић као грађанин може да прича шта хоће, али да мора да положи рачуне о томе шта је радио.

"У децембру смо имали озбиљан колапс у електронергетском систему и од тада Србија увози струју по високим ценама. Зато су потребне промене унутар ЕПС-а како бисмо имали стабилне копове и стабилан електроенергетски систем", навела је Михајловићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана