Михајловић: Неистина оцјене да Србија нема план за енергенте

Танјуг
Foto: Taнјуг

БЕОГРАД - Оцјене да је Србија неспремна, да нема план и алтернативу када је у питању снабдjевање енергијом и енергентима, представљају неистине којима поједини политичари уносе панику међу грађане и показују неодговорност и незнање, саопштила је данас потпредсjедница Владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић.

"Без обзира на то, грађани и грађанке Србије знају да могу да рачунају на то да ће Влада Србије, као и до сада, обезбедити довољне количине енергије и енергената", истакла је Михајловићева у саопштењу.

Михајловићева је рекла да "поједини политичари нападом на државу у тренутку највеће кризе која је погодила Европу у последњих пола века показују незнање, неодговорност и злонамерност".

Она је навела да ниједног тренутка од почетка енергетске кризе, "Србија није имала проблема са снабдевањем, нити је било рестрикција или било каквих других ограничења".

"Једино што је трагично јесте чињеница да у недостатку идеја и програма за стицање политичког профита покушавате да искористите кризу, на коју Србија ни на који начин није, нити може да утиче, а са којом се свакодневно бори и успева да обезбеди довољне количине енергије и енергената за привреду и грађане“, поручила је Михајловићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана