Михајловић: Курти да не дијели лекције Србији

Срна
Михајловић: Курти да не дијели лекције Србији

БЕОГРАД - Потпредсједник Владе Србије Зорана Михајловић сматра да лидер Покрета самоопредјељења Аљбин Курти гријеши ако мисли да је дијељење лекција Србији о томе какву политику, посебно спољну, треба да води, начин да се постигне било какав резултат у дијалогу Београда и Приштине.

 “Курти свакако није неко ко би требало да Србији дели лекције, посебно ако се сетимо колико је напора Србија уложила да одржи дијалог у животу, уз сву неодговорност коју су показивали приштински преговарачи, сталну бригу за безбедност Срба на Косову и Метохији, као и узурпирање и отимање енергетских ресурса и минералних богатстава Србије”, рекла је Михајловићева, која је и министар енергетике и рударства Србије.

Она је истакла да Србија ни раније није попуштала пред пријетњама и уцјенама, као и да се Београд показао као конструктиван партнер у дијалогу, увијек спреман и да разговара и да допринесе стабилности региона, саопштено је данас из ресорног министарства.

“Нажалост, изгледа да немају сви такве жеље и због тога изнова траже изговоре да дијалог успоре и отежају”, рекла је Михајловићева.

Курти, чија ја странка освојила највише гласова на посљедњим изборима, рекао је у интервјуу за бриселски “Јуроњуз” да у Србији треба дође до промјена у погледу “начина на који гледају /самопроглашено/ Косово”.

“Мислим да би се требала одмакнути од Руске Федерације и Кине и да покуша то урадити што брже. Мора се ослободити Косова. Ослободили смо Косово од Србије. Мислим да би се Србија требала ослободити Косова”, рекао је Курти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана