Михаиловић поново осуђен на 4 године за Ибарску

Танјуг
Михаиловић поново осуђен на 4 године за Ибарску

БЕОГРАД- Виши суд у Београду данас је осудио Никола Михаиловића (30) из околине Лазаревца, на казну затвора од четири године, због тешке саобраћајне несреће коју је пијан изазвао 9. августа 2019. године на Ибарској магистрали, а у којој је погинуло четворо младих, а четворо је теже и лакше повређено.

Такође, њему је изречена и мјера безбједности забране управљања моторним возилом од четири године. Тужилаштво ће уложити жалбу на ову пресуду, потврђено је Тањугу у Вишем јавном тужилаштву у Београду.

Ова друга првостепена пресуда је иста као и прва коју је Апелациони суд укинуо и наложио да се суђење понови пред првостепеним судом. На ову пресуду поред тужилаштва и окривљени и његови браниоци имају право да уложе жалбу.

Михаиловић је оптужен да је 9. августа 2019. године око један сат после поноћи возио "БМВ" са 1,36 промила алкохола у крви, и на Ибарској магистрали код места Жупањац и ударио у такси "дачију" крећући се брзином од најмање 117,3 км/час, на месту где је брзина саобраћајним знаком ограничена на 50 км/цас. Тада су погинули његова сапутница из БМВ-а Катарина Иванковић (20), и троје из "дачије" - возач Александар Саватић (22) Ðорђе Белушевић (22) и Ðорђе Суботић (19).

Тешко је повређен малолетни Стефан С, који је био у "дачији" а у "БМВ-у" тешке повреде заобили су Стефан Матовић и Кристина Васиљевић, док је лакше повређен Стефан Ивановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана