Мигранти се крили у контејнерима, међу гумама и пакетима кафе

Срна
Мигранти се крили у контејнерима, међу гумама и пакетима кафе

БЕОГРАД - Цариници Србије пронашли су 18 илегалних миграната, који су покушали на различитим граничним прелазима према Мађарској и Хрватској пређу границу Србије, скривени у контејнерима, међу гумама и пакетима кафе.

Управа царина је саопштила да су данас на граничном прелазу Хоргош, између Србије и Мађарске, у једном камиону српски цариници открили седам илегалних миграната, највјероватније из Авганистана, који су се надали да неће бити откривени, ако се завуку у унутрашњост контејнера, којима је био натоварен камион београдске регистрације на путу ка Литванији.

Међутим, зраци мобилног скенера који користе и цариници на Хоргошу пролазе кроз 10 центиметара дебео челик, тако да су одмах уочени и, уз помоћ полиције, извађени из камионског товара, наводи се у саопштењу.

Два младића из Авганистана откривена су рано јутрос и на прелазу Шид, пошто су се скривали међу пакетима масе за молерско-фарбарске радове, које је камион београдске регистрације превозио ка Словенији.

У саопштењу се напомиње да је интересантан случај забиљежен јуче на граничном прелазу Богојево (Србија-Хрватска), када је у товару кафе такође пронађено седам особа, које су отркивене када је за контролу на излазу из Србије стигао камион хрватских регистарских ознака натоварен кафом из Грчке.

Мада су царинска обиљежја била нетакнута, због сумње возача, који је цариницима рекао да му се чини како из приколице повремено допире бука, камион је ипак отворен, а међу пакетима кафе пронађено је седам млађих људи без било каквих личних докумената код себе.

Истог дана су слијепи путници откривени и на прелазу Батровци између Србије и Хрватске након што је на излазу из земље скениран камион београдских регистарских ознака, који је био на путу ка Италији.

Анализа слике је показала људске обрисе међу гумама за скутере, којима је камион био натоварен, а физичким прегледом товарног дијела испоставило се да су у гумама била сакривена два Авганистанца.

Цариници су од почетка године у сарадњи са полицијом осујетили 195 покушаја миграната да у различитим камионским товарима илегално пређу државну границу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана