Мигранте одало љуљање камионске приколице

Танјуг
Foto: Управа царина

БЕОГРАД - Цариници су од почетка године открили готово 400 миграната, спремних да се изложе најразличитијим ризицима по живот и здравље како би се домогли неке од развијених европских земаља, а примјетно је да се у посљедње вријеме, осим у унутрашњости камионских товара, све чешће крију у сандуцима за одлагање алата, тзв. "палетарницима".

Како је саопштила Управа царина, илустративан је случај који се десио јуче на прелазу Богојево, када су их цариници и полиција пронашли у камионској приколици која је изненада почела видно да се љуља.

Све се одиграло када је на ред за контролу на излазу из земље пристигао камион новосадских регистарских ознака који је из Сомбора ка Словенији превозио 25 тона пшеничног брашна у ринфузи.

Како су царинска обиљежја била неповријеђена, а документација уредна, није било разлога за детаљан преглед камиона.

Међутим, приликом рутинског прегледа приколице специјализованим огледалом, цариник је уочио да је церада на крову камиона оштећена, што је изазвало сумњу да у товару поред брашна има и слијепих путника.

Када је приколица изненада почела да се љуља у то више није било никакве сумње.

У брашну је било затрпано пет млађих мушкараца, без било каквих докумената код себе, наводи се у саопштењу.

Често се деси да илегалци "залутају" у унутрашње испоставе, као што се догодило шесторици младић, који су прошле недеље умјесто у некој од земаља ЕУ ,завршили на испостави Ужице, скривајући се у товару ПВЦ гранулата из Грчке.

Цариници на прелазу Прешево су од почетка године открили око 70 миграната и како сами кажу, нагледали се свакојаких сцена приликом њиховог проналажења у камионима који углавном долазе из Македоније или Грчке.

Међутим, и најискуснији међу њима су били у чуду, када су прије неколико дана у једном камионском "палетарнику" пронашли чак осморо људи, спакованих попут сардина у том уском и скученом простору.

Камион који су мигранти покушали да искористе како би илегално прешли границу, превозио је кромпир из Грчке ка Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана