Међународни представници ћуте о забрани за патријарха СПЦ

Срна
Међународни представници ћуте о забрани за патријарха СПЦ

ВИСОКИ ДЕЧАНИ - Дрскост такозване владе Косова према Његовој светости патријарху Српске православне цркве /СПЦ/ Порфирију који је више пута позивао на миран живот Срба и Албанаца и апеловао на мир, као и прегласно ћутање међународних представника на Косову су дубоко разочаравајући и не доприносе изградњи повјерења, саопштено је из манастира Високи Дечани.

У саопштењу манастира се наводи да је на дан када већина хришћана у свијету слави Божић, патријарх СПЦ и духовни отац десет милиона хришћана широм свијета дрско враћен са административног прелаза и забрањен му је улазак на Косово и посјета историјском манастиру.

“Нажалост, ниједан косовски нити међународни представник није осудио овакву одлуку косовских власти која је противна косовским законима и заснована на неоснованим оптужбама. Ово одражава озбиљан ниво верске дискриминације на Косову”, наводи се у објави манастира Високи Дечани на “Твитеру”.

Полиција самопроглашеног Косова је у понедјељак, 26. децембра, спријечила Његову светост патријарха српског Порфирија да на Мердару уђе на Космет и посјети Пећку патријаршију, вјековно сједиште српских патријарха.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана