Медији: Апелациони суд усвојио жалбу Мике Алексића

Срна
Медији: Апелациони суд усвојио жалбу Мике Алексића

БЕОГРАД - Апелациони суд усвојио је жалбу Мирослава Мике Алексића на рјешење Вишег суда којом му се продужава притвор и вратио је Вишем суду да поново размотри да ли ће му продужити притвор, преносе медији.

Према незваничним информацијама одлука о томе да ли ће Алексић, који је осумњичен за два кривична дјела силовања у продуженом трајању, два кривична дјела силовања, једно продужено кривично дјело недозвољених полних радњи и четири кривична дјела недозвољених полних радњи, на штету седам оштећених, остати у притвору очекује се до краја недјеље.

Подсјетимо, истрага против Алексића спроведена је због 19 кривичних дјела на штету девет полазница школе глуме од 2008. до 2020. године, али је оптужен за девет кривичних дјела.

Алексић је у тужилаштву негирао да је сексуално напаствовао поменуте ученице глуме у својој школи, поред осталих и Милену Радуловић која га је прва пријавила полицији, а након ње осмјелиле су се и друге дјевојке.

Једна од дјевојака је у вријеме напаствовања била малољетна, док су остале тврдиле да их је нападао и док су биле малољетне и након пунољетства.

Током истраге саслушаване су жртве које је Алексић сексуално злостављао, а које су испричале кроз какав су пакао пролазиле током похађања часова глуме. Одлуком тужилаштва оне су и вјештачене од стране неуропсихијатара и психолога, који су утврдили да су оне подносиле “психичке патње високог интензитета”.

Такође, потврђена је и вјеродостојност и валидност њихових исказа у којима су га оптужиле да их је силовао или полно узнемиравао.

Клупко ужаса почело је да се одмотава у јануару када је глумица Милена Радуловић у исповијести за “Блиц” открила да ју је силовао учитељ глуме када је имала 17 година. Како је тада испричала, то се није десило само једном. Милена Радуловић испричала је за “Блиц” да су она и неколико дјевојака, од којих су неке малољетне, пријавиле полицији да их је силовао или сексуално узнемиравао.

Након ње, у јавност је изашла и глумица Ива Илинчић која је такође испричала страхоте које је доживјела у школи глуме, а потом су се огласиле и друге Алексићеве жртве.

Оптужени Алексић ухапшен је 16. јануара ове године, након чега је на саслушању негирао наводе кривичне пријаве и оптужбе дјевојака. На приједлог Вишег јавног тужилаштва у Београду, суд му је одредио притвор, који му је до сада више пута продужаван. Посљедњи пут у јуну ове године због бојазни да би у кратком року поновио кривична дјела и због узнемирења јавности.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана