Медији: Албанци купују силосе и млин за брашно у Србији

ГС
Foto: Илустрација

КРУШЕВАЦ - Албанци ће имати прилику да од Срба откупљују жито, те да у млиновима производе брашно које ће касније да извозе у Албанију и тзв. Косово, преноси “24 седам”.

Како наводи тај портал, а преносе и “Новости”, власник фирме “Брестпродукт д.о.о.”, А. Љ. (49) из Београда, се спрема да прода смЈештајне капацитете спрске хране и млин за производњу брашна Албанцима са Косова и Метохије.

На једном од сајтова за оглашавање до детаља је описано шта је на продају, преносе медији.

“Продајем млин за прераду житарица у радном стању са шест ваљних столица, складишним капацитетом од 650 тона, трафостаницом од 250 киловата, електронску вагу од 60 тона и помоћном зградом и ново изграђене металне силосе капацитета 3.300 тона. Све се то налази на плацу од 50 ари у Сталаћу на главном магистралном путу Крушевац-Појате” наводи се у огласу који преноси “24 седам”.

Како сазнају, А. Љ је већ примио новац од Албанаца како би млин продао извјесном М. В., који је за тај посао регистровао правно лице у Крушевцу. С обзиром да се дио објекта плаћа у кешу цијела продаја је пропраћена и утајом пораза, наводе.

Продаја, сама по себи, не би била проблем да власник “Брестпродукта” не планира да млин заједно са комплетном механизацијом прода Албанцима са Косова и Метохије који ће тако имати прилику да у срцу Србије, мјесту поред Крушевца, од Срба откупљују жито, те да у млиновима производе брашно које ће касније да извозе у Албанију и тзв. државу Косово, преносе “Новости”.

Како медији преносе, када се погледа цјелокупна геополитичка ситуација у свијету и упозоравања свјетских лидера да у будућности може доћи до несташица хране, продаја оваквих погона је у најмању руку неодговорно понашање, ако не и издаја националних интереса.

Млинови, фабрике за производњу хране као и смјештајни капацитети никако не би смјели да заврше у туђем власништву, а поготово не у рукама оних који, противно свим законима, покушавају насилно да отцјепе дио српске територије, наводе медији.

Додају да, ако се, само на тренутак, заборави тренутна економска ситуација у свијету, довољно је поставити питање да ли би Албанци дозволили некој српској компанији да купи нешто слично на територији самопроглашеног Косова или Албаније. Одоговор на то питање најбоље се види из недавних поступака привремених власти у Приштини када су забранили увоз плазма кекса и сличних производа из централне Србије, преноси Б92.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана