Мећава направила хаос на Златибору: Огромни застоји и саобраћајни колапс

Тањуг
Мећава направила хаос на Златибору: Огромни застоји и саобраћајни колапс

Упркос борби путара са мећавом, снијег је опет направио колапс испод Борове Главе на Златибору, као и на регионалном путу између Нове Вароши и Сјенице преко Златара.

Падавине у планинским предјелима Златиборског округа, данас су формирале покривач висине од 15 до 20 центиметара, а у првим вечерњим сатима снијег се формирао и на коловозу кроз планинске предјеле.

Најкритичнија дионица магистралног пута Београд - Бар, као и увијек, јесте Борова Глава - Бистрица, гдје су тренутно колапси на више локација.

Више теретњака заглављено је у кривинама испод Муртенице, у атару села Драглица и на превоју Тавник, па је саобраћај тренутно у прекиду.

Слична ситуација је и на регионалном путу између Нове Вароши и врха Златара, гдје се надомак варошице заглавио аутобус, па је немогуће проћи пут врха планине и Сјенице.

Критично је било и на уласку у Нову Варош из правца Ужица кроз насеље Браношевац, али се сада саобраћај одвија без застоја.

Екипе зимске службе су све вријеме на терену и боре се са снијегом, а највише проблема на путу настало је усљед јаког интензитета падавина.

Возачима се савјетује додатна опрезност, као и то да у планинске крајеве не крећу без зимских пнеуматика и ланаца.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана