Масрали: Београд и Приштина доставили одговоре на француско-њемачки приједлог

Танјуг
Масрали: Београд и Приштина доставили одговоре на француско-њемачки приједлог

БРИСЕЛ - Портпарол Службе ЕУ за спољне послове Набила Масрали рекла је данас да су Београд и Приштина доставили одговоре на француско-њемачки приједлог за нормализацију односа.

Она је, поводом изјаве високог представника за спољну политику ЕУ Жозепа Бореља да очекује реаговање Београда и Приштине о приједлогу Њемачке и Француске за нормализацију, прецизирала да ће се наредних дана о томе разговарати са обје стране.

Масрали је рекла и да је “њемачко-француски приједлог био презентован Београду и Приштини да би направили конкретан и неповратан напредак на путу ка широкој реализацији нормализације односа”.

Она је нагласила да се морају смањити тензије између Београда и Приштине.

“У том контексту је високи представник за спољну политику тражио од обје стране на направе брзи напредак око приједлога и дао је мандат специјалном представнику Мирославу Лајчаку да продужи разговоре са странама. Ми позивамо обе стране да искористе ову прилику и да направе историјски корак у нормализацији односа, што је за њих кључно да би напредовали према ЕУ”, рекла је Масрали за Тањуг.

Она је додала да Комисија “не може да коментарише садржај тог документа и не може да каже више од тога што су већ јавно рекли предсједник Европске комисије и високи представник ЕУ”.

Предсједник Европске комисије Урсула фон дер Лајен рекла је јуче у Берлину да Европска комисија подржава Њемачко-француски приједлог за рјешење косовског питања и да ће га интегрисати у дијалог.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана