Масовна туча у Косовској Митровици, приведено пет људи, суспендовано пет полицајаца

Срна
Масовна туча у Косовској Митровици, приведено пет људи, суспендовано пет полицајаца

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Пет лица је приведено, а пет полицајаца суспендовано на 72 часа због масовне туче која се догодила у сјеверној Косовској Митровици, рекао је данас Срни портпарол Косовске полиције за регион Сјевер Бранислав Радовић.

Он је навео да се туча догодила јуче у 12.50 часова у Улици краља Петра, на шеталишту, у башти кафића "Сопрано".

- Полиција је привела лица чији су иницијали Н.Б. (41), Н.Б. (34), А.Б. (27), А.Б. (23) и М.Б. од којих је четворо затражило лекарску помоћ јер су задобили лакше телесне повреде - рекао је Радовић.

Он је навео да је, према одлуци надлежног тужиоца, случај окарактерисан као нарушавање јавног реда и мира, а сви приведени су послати кућама и против њих ће бити покренуте одређене законске мјере.

Радовић је истакао да је одлуком директора Регионалне дирекције Сјевер Ненада Ђурића, пет полицајаца суспендовано на 72 часа због несавјесног реаговања и непоступања по овлаштењима у спречавању нарушавања јавног реда и мира и против њих ће бити покренут прекршајни поступак.

Суспензија је услиједила пошто је на друштвеним мрежама објављен снимак туче на коме се види полиција која не реагује нити предузима било какве активности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана