Мартиновић прекинуо штрајк глађу, Обрадовић и даље штрајкује

Срна
Мартиновић прекинуо штрајк глађу, Обрадовић и даље штрајкује

БЕОГРАД - Шеф посланичке групе Српске напредне странке /СНС/ у Скупштини Србије Александар Мартиновић саопштио је данас да прекида штрајк глађу како би се смањиле тензије.

Мартиновић, који је у недјељу ступио у штрајк глађу незадовољан што Тужилаштво не процесуира оне који су у петак, 8. маја, физички напали и повриједили посланика Маријана Ристичевића испред Скупштине Србије, рекао је да ипак није задовољан саопштењем Тужилаштва о том догађају.

"Мислим да је ово саопштење морало да буде много оштрије и да је требало много јасније дефинисати шта се заправо десило тог 8. маја. Желим да верујем да ће у даљем току поступка надлежно јавно тужилаштво поступак водити у складу са законом", рекао је Мартиновић на конференцији за новинаре.

Мартиновић је један од четворо народних посланика из различитих партија који су од недјеље, 10. маја, из различитих разлога започели штрајк глађу, а трећи је који је одустао од штрајка.

Штрајк глађу јуче су прекинули самостални посланик Миладин Шеварлић и посланик СНС-а Сандра Божић, док је у штрајку и даље лидер опозиционе странке Двери Бошко Обрадовић.

Шеварлић је први ступио у штрајк глађу на степеницама Дома Народне скупштине Србије, наводећи као разлог наводну издају Косова и Метохије.

Њему се потом придружио Обрадовић који је одлучио да штрајкује глађу због "свеукупне лоше ситуације у земљи", те због изборних закона који се мијењају у изборној години.

Потом су и посланици владајућег СНС-а Александар Мартиновић и Сандра Божић изашли испред Скупштине и ступили у штрајк глађу незадовољни што Тужилаштво не процесуира одговорне за прошлонедјељни физички напали на посланика Ристичевића испред Скупштине Србије.

Тужилаштво је у међувремену реаговало и саопштило да су поднесене кривичне пријаве поводом инцидента испред Скупштине Србије у петак, 8. маја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана