Марко из Богатића изгубио торбу пуну новца у шуми

GS
Foto: Unsplash

Када су му лопови прије две године обрали око две тоне зрелих трешања из воћњака у пољу, Марко Пејдић из Богатића је с разлогом био љут и разочаран.

Чак и данас га "држи" бијес јер лопови никада нису пронађени, али му се нада у поштење и људскост вратила на велика врата јуче када му је један мјештанин вратио торбицу пуну новца коју је изгубио у шуми.

- Ишао сам у шуму, око два километра далеко од насеља, да погледам и премерим стабла која треба да се секу. Паркирао сам се на пољском путу и пошто је сунце угрејало и постало врућина скинуо сам торбицу коју увек носим око врата и ставио је на кров, а јакну и мобилни телефон оставио у аутомобилу. Зачас сам премерио стабло и кренуо назад кући и када сам стигао до насеља сетио се да сам имао и торбицу. Стао сам, претресао ауто, нигде је није било - прича Марко.

Торбицу је у станицу донио Мишо М. који ју је случајно угледао поред пута када се трактором враћао са њиве и послије дугог премишљања је узео са намј ером да је врати непознатом власнику.

- Из кабине сам уочио торбицу поред пута. Од коже, тешка у руци, па сам питао чија може да буде и шта ли је у њој, да ли је неко изгубио или можда украо па бацио. Кроз главу ми је прошло како неко може да помисли да сам је ја украо па сам одустао од намере да је понесем. Знам да је незгодно кад изгубиш нешто и нормално је да се надаш да то неко пронађе и врати. Непријатна је ситуација, искрено да кажем - прича Мишо који се потом са торбицом упутио у полицијску станицу.

Дежурни полицајци су по картицама открили чија је торбица, а Мишо је инсистирао да сачека Марка у станици и заједно се увере да ништа из ње није нестало.

Осим картица у торбици су биле породичне фотографије, лијекови и око 50.000 динара. Марко је избројао 5.000 и уз захвалност понудио Миши као награду, што је овај упорно одбијао да узме.

- Ма каква награда, не долази у обзир, говорио је и није хтео да узме новац. Пристао је да га частим пићем у кафани. Једно, друго и још понеко, па смо остали на ручку и дуго разговарали - испричао је Марко.

Торбицу није пронашао ни код куће, па се изнервиран вратио у шуму да би је тражио "на лицу мјеста". И ова потрага је била неуспјешна, а прича добија обрт када је позвала комшиница Милена, преноси Курир

- "Марко, тражила те полиција, пронађена је торбица, јави се у станицу", рекла ми је комшиница, а када сам завршио разговор видео сам и неколико пропуштених позива из полицијске станице. Позвао сам, а службеница каже да у станици чека човек који је пронашао торбицу и неће да иде док не дођем - наставља Марко.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана