Марко Ђурић: Приштинске власти казнама траже глас за “своје Србе”

Агенције
Марко Ђурић: Приштинске власти казнама траже глас за “своје Србе”

Београд - Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је јуче да Приштина, уз подршку дијела међународне заједнице, покушава да умањи број српских гласова на предстојећим изборима и да представнике Српске листе замијени “својим Србима”.

- На Косову и Метохији је покушај реализације сценарија по коме би глас Срба био узурпиран, а Срби у потпуности скрајнути из политичког живота и лишени сваког права да одлучују о својој судбини у нашој јужној покрајини - рекао је Ђурић.

Истакао је да је у току покушај да се дисциплински казне сви радници српске националности запослени у “Пошти Косова” у Приштини који одбијају да сарађују са представницима СЛС-а Слободана Петровића.

- Циљ тих притисака је да се одузму гласови Српској листи, да се умањи утицај Србије и Београда на Космету - јасан је Ђурић.

Још је рекао и да Приштина покушава да подмити Србе и купи њихове гласове додјељујући им грантове за пољопривреду.

- Приштина врши и све већи број притисака на Српску листу. Најпре смо пре неколико дана видели нелегитимну, а чак и по приштинским прописима нелегалну одлуку такозване Централне изборне комисије по којој је забрањена употреба српских личних карата и других личних докумената које издаје Србија за гласање на овим изборима што је урађено намерно и тенденциозно и са циљем да се Србима на КиМ одузме глас, да се што је могуће више смањи број Срба који ће учествовати на овим изборима - рекао је Ђурић.

Каже да је то зато што се албански политичари и они који их подржавају у Приштини надају да ће са смањеним бројем Срба који гласају и одазивом Срба на изборима, како је рекао, лажни представници Срба на КиМ који одговарају сепаратистима заузети мјеста гарантована за Србе у парламенту у Приштини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана