Мањи дио демонстраната преноћио на аутопуту на Новом Београду

ГС
Мањи дио демонстраната преноћио на аутопуту на Новом Београду

БЕОГРАД - Мањи дио демонстраната, учесника трећег протеста „Србија против насиља”, преноћио је на аутопуту на Новом Београду.

Демонстранти су се најприје окупили испред Скупштине Србије и потом су се улицом Кнеза Милоша упутили ка мосту Газела. Стигли су до Сава центра, а мост је потпуно блокиран.

Дио демонстраната блокирао је и Бранков мост. Копредседник странке Заједно Небојша Зеленовић рекао је око 22 сата да ће окупљени остати на улицама до испуњења захтјева. Након тога опозициони активисти почели су са постављањем шатора на аутопуту како би провели ноћ у њима. На протесту су се могли чути и повици којима се тражила оставка предсједника Србије Александра Вучића, пише Спутник.

Инциденти 

Забиљежено је неколико инцидената. На Газели је дошло до физичког обрачуна неколико окупљених, међу којима је био Саво Манојловић, предсједник покрета “Крени-Промени”.

Саобраћај се поново одвија у улици Кнеза Милоша, као и у околним улицама, које су раније биле блокиране. 

Протесту су присутвовали посланик Синиша Ковачевић, Небојша Зеленовић, Сергеј Трифуновић из ПСГ, Здравко Понош, Јанко Веселиновић, предсједник Странке слободе и правде Драган Ђилас, председник Демократске странке Зоран Лутовац. Захтјеви протеста су моментална смјена свих чланова РЕМ-а и смена руководства РТС-а, одузимање националне фреквенције Пинку и Хепију због, како наводе, кршења закона и промоције насиља, агресије и неморала. Међу захтјевима су смјена министра унутрашњих послова Братислава Гашића, шефа Безбједносно-информативне агенције Александра Вулина.

Представници опозиције нису позвали окупљене на протест следећег петка. Министар Горан Весић апеловао је да се не блокира Газела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана