Манастир Милешева: Полицијски хеликоптер ће поставити крст на врху Титеровац

Srna
Манастир Милешева: Полицијски хеликоптер ће поставити крст на врху Титеровац

БЕОГРАД - Министарство унутрашњих послова /МУП/ Србије, ангажовањем Хеликоптерске јединице на постављању крста на врху Титеровац, жели да допринесе обиљежавању 800 година постојања манастира Милешева код Пријепоља.

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас, након посјете манастиру Милешева, да је јубилеј који обиљежава манастир Милешева - 800 година постојања, велики празник за српски народ, саопштено је из МУП-а Србије.

"МУП даје скроман допринос тиме што ће помоћи цркви да се подигне велики крст који ће бити симбол вере и љубави", рекао је Стефановић.

Он је захвалио Епархији милешевској на пријатељском дочеку и изразио наду да ће и у будућности бити сличних пројеката у којима ће МУП моћи да пружи допринос очувању српске традиције.

Његово преосвештенство епископ милешевски Атанасије захвалио је министру на помоћи и подршци у подизању крста који је, како је навео, симбол онога што је најсветије и најдрагоцјеније - љубави, истрајности, пожртвовања и постојаности.

Владика Атанасије је истакао да је Епархија одлучила да поводом обиљежавања 800 година постојања манастира подигне крст на врху Титеровац изнад манастира на висини од готово 1.000 метара, у знак захвалности свима који су допринијели очувању и развоју манастира кроз историју.

Манастир Милешева је српски средњовјековни манастир, а налази се на шестом километру од Пријепоља на ријеци Милешевци. Подигао га је краљ Стефан Владислав /1234—1243/ у првој половини 13. вијека као своју задужбину, а у њој је, како наводе хроничари, и сам сахрањен.

Манастир представља непокретно културно добро као споменик културе од изузетног значаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана