Малољетницу сумњиче да је радила логистику ликвидације никшићког Ескобара

ГС
Малољетницу сумњиче да је радила логистику ликвидације никшићког Ескобара

БЕОГРАД -Малољетници (17) која је ухапшена у штек стану на Новом Београду са Стефаном З. (28) и Луком В. (26) који су осумњичени за убиство Ранка Радошевића (54) званог Ескобар, Виши суд је одредио притвор од 30 дана због кривичног дјела тешко убиство у саизвршилаштву и недозвољена производња, држање, и промет оружја и експлозивних материја.

Управо због дјела која јој се стављају на терет, она је кључан свједок у истрази овог убиства, обзиром да се сумња да је била упућена у све и радила логистику ликвидације, пише „Телеграф“.

– Она је саслушана у Вишем јавном тужилаштву у Београду у Одјељењу за малољетнике, јер постоји сумња да је помагала око ликвидације и да је знала шта се све планира. Њен исказ биће кључан за ово убиство. Дакле, она је, уколико се докажу сумње, била упућена у то како се планирао злочин, колико дуго, како су нашли стан, оружје… и на крају оно кључно, ко је наручилац убиства. Према сазнањима из истраге, њих су ангажовали “кавчани”, а убијени Радошевић је био припадник “шкаљарског” клана – рекао је саговорник из истраге овог случаја.

Стефан З. и Лука В. биће саслушани сутра у Вишем јавном тужилаштву у Београду.

Према ријечима саговорника из истраге овог случаја, осумњичени су унапријед уговорили састанак са Радошевићем.

– Према сазнањима из истраге, они су звали Ранка и понудили му кола на продају, обзиром да он има ауто плац. Са њим су размијенили 13 порука. Састанак је био заказан у вријеме када су ушли у кафић и упуцали га – рекао је саговорник из истраге. Побјегли су “голфом 4” који је је нађен запаљен у Улици Једанаесте крајишке дивизије у Раковици.

За возило се сазнало да је украдено и то вјероватно само да послужи за ликвидацију.

И “голф 4”, за кога се сумња да су користили осумњичени за убиство, налази се на вјештачењу. Није познато да ли је ватра уништила све трагове.

Осумњичени за убиство, судећи према снимку хапшења, били су веома опуштени, полиција их је нашла у “опуштеном” издању. Према снимку који је објавио МУП, ријеч је о “стану на дан” на Новом Београду, а како се види, пиштољ се налази међу грицкалицама. Један осумњичени је био у вешу.

Радошевић (54) звани Ескобар из Никшића убијен је у четвртак око 11 часова на пумпи у Рушњу, са чак седам хитаца из пиштоља.

Убијени Радошевић, према писању медија у Србији, наводно је био члан бежанијског клана Горана Мијатовића који је ликвидиран у Београду и вођа никшићког клана који је сарађивао са шкаљарским кланом на чијем је челу био Јован Вукотић.

Бавио се шверцом кокаина и сканка.

Довођен је у везу са Вељком Беливуком и Марком Миљковићем када је код њих пронађен аутомобил који се води на његово име.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана