Маљолетни Србин нападнут на Васкрс у селу Бабин Мост на КиМ

Танјуг
Маљолетни Србин нападнут на Васкрс у селу Бабин Мост на КиМ

БЕОГРАД- Тринаестогодишњи дјечак српске националности С.М. нападнут је на најрадоснији хришћански празник Васкрс у селу Бабин Мост у општини Обилић на Косову и Метохији.

Њега је синоћ испред кафића напала и вређала група од десетак старијих младића албанске националности. Како је саопштила Канцеларија за КиМ, случај је пријављен полицији, а родитељи дјечака до касно у ноћ су давали исказ у полицијској станици у Обилићу.

Предсједник Привременог органа општине Обилић Горан Данчетовић упознат је са случајем и на располагању је породици дјечака за сву неопходну помоћ и подршку. Из Канцеларије за КиМ упозоравају да овај напад, до кога долази баш на највећи православни празник Васкрс, показује да Срби на Косову и Метохији не могу без бојазни да обиљеже ни највеће празнике, већ треба да страхују за дјецу и њихову безбједност.

Овакви инциденти, са, како се наводи, очигледном етничком мотивацијом, посљедица су антисрпске реторике Приштине и Аљбина Куртина, који генерише отворену мржњу према свему српском. И о овом инциденту Канцеларија за КиМ ће обавијестити међународне представнике који имају мандат да Србима на КиМ гарантују безбједност.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана