Мали Вукан слави први рођендан: Његово стање се побољшава, сам држи флашицу и узима играчке

ГС
Foto: Телеграф

БУДИМПЕШТА- Вукан Стоиљковић из Врања, за чије су лијечење од спиналне мишићне атрофије организоване бројне акције широм земље, добро је и данас пуни годину дана. У Будимпешти је са родитељима од средине маја, гдје је примио најскупљи лијек, золгенсму.

Послије борбе за прикупљање два и по милиона евра за терапију, Вукан и његови родитељи настављају борбу за изљечење. Крајем маја малишан је примио золгенсму, услиједио је период опоравка, а због јачине терапије сада прима стероиде који му чувају органе.

- Вуки се опоравља лепо, сваки дан нас обрадује неком новом вештином или способношћу, тако да се искрено надамо да ће бити све боље и боље како време буде одмицало. Ми свакодневно вежбамо са њим колико нам услови дозвољавају. И даље смо у изолацији - каже за РТС Ивана, Вуканова мајка.

Видљиве су промјене, Вукан може да држи флашицу, узима играчке. Родитељи прате упутства љекара из клинике Бетешда у Будимпешти, гдје се од спиналне мишићне атрофије лијечило још неколико беба из Србије .

- Искористио бих ову прилику да се захвалим свима на неизмерној подршци, хвала вам добри људи што сте нам омогућили да нам син има срећно и безбрижно детињство. Исто тако бих апеловао свим трудницама и будућим мајкама да у породилишту Народни фронт тестирају своју децу на СМА - рекао је Вуканов тата Милош.

Ујединио је људе, многи су помогли, послали макар једну поруку. И сада смо сви уједињени у најљепшим жељама, честитамо Вукану први рођендан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана