Мали: Србија има довољно новца да помогне и подржи Српску

Срна
Мали: Србија има довољно новца да помогне и подржи Српску

БЕОГРАД - Министар финансија Србије Синиша Мали изјавио је Срни поводом предстојеће заједничке сједнице влада Србије и Републике Српске да Србија има довољно новца и жели да помогне и подржи Републику Српску.

Мали је истакао да су у наредном периоду пред Србијом и Српском веома важни састанци и сусрети, чији је крајњи циљ бољи живот грађана који живе у Србији и Републици Српској.

- Јачањем наших веза градимо споне за будуће генерације и истовремено стварамо атрактивније и конкурентније привредно окружење - нагласио је Мали.

Он је истакао да Србија и Република Српска његују традиционално добре, пријатељске и братске односе, а, пратећи политику предсједника Србије Александра Вучића, Србија је до сада учествовала у реализацији бројних пројеката у Републици Српској.

- Не постоји локална самоуправа у Републици Српској у коју последњих пар година бар неки динар из Србије није дошао, а тако ће и остати јер Србија има довољно новца и жели да помогне и подржи Републику Српску - рекао је Мали, који је и потпредсједник Владе Србије.

Он је напоменуо да је период пандемије вируса корона био нарочито захтјеван за све, али је Србија била ту да помогне око медицинске опреме, доставе санитетских возила и свега што је било потребно за боље лијечење и медицински третман. Мали је истакао да је сарадња министарстава финансија Србије и Републике Српске на завидном нивоу, и константно се ради на њеном јачању.

- Не смемо заборавити ни сарадњу у области енергетике, наши енергетски системи су компатибилни, па су један другом били подршка у периоду енергетске кризе - истакао је Мали.

Заједничка сједница влада Републике Српске и Србије требало би да буде одржана у петак, 4. августа, у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана