Мали: Велико интересовање младих за помоћ од 100 евра

Taнјуг
Мали: Велико интересовање младих за помоћ од 100 евра

БЕОГРАД - Од почетка пријаве за добијање дрзавне помоћи у износу од 100 евра, до 11 часова пријавило се 183. 248 младих, рекао је данас министар финансија Србије Синиша Мали и додао да је интересовање младих од 16 до 29 година за тај вид помоћи огромно.

У поноћ је почела пријава грађана за добијање државне помоћи, а према ријечима Малог, у првој минути се пријавило 1.370 људи.

-Огромно је интересовање за овај вид државне помоћи и мислим да то показује да смо погодили право у мету кад смо изашли са овим предлогом да помогнемо све младе од навршених 16 до навршених 29 година - рекао је Мали за Танјуг.

Министар је нагласио да је држава издвојила та средства за младе како би се смањиле негативне посљедице вируса корона, али и помогло грађанима да што лакше преброде тежак период.

Истакао је да је путем друштвене мреже „Инстаграм“ добијао коментаре младих на шта ће потрошити 100 евра и да су њихови одговори били различити.

-За плаћање испита, куповину патика, одеће, обуће, набавку књига - рекао је Мали.

Мали је подсетио да је током 2020. године држава исплатила 100 евра пунољетним грађанима, као и да је прошле године исплаћено 30+30+20 евра.

Додао је у претходном периоду на рачун пензионера уплаћено 50 евра, незапосленима 60 евра, људима који живе на КиМ 200 евра.

-На овај начин смо уложили огроман новац, али нам се тај новац и вратио. Нама је прошле године стопа раста економије била 7.5 одсто, апсолутно смо прваци и на врху смо Европе када је стопа раста економије у питању - казао је Мали.

Додао је и да је држава успјела да сачува фабрике, радна мјеста и да покаже колико су стабилне финансије, те да свако дато обећање испуни.

Млади се за новчану помоћ могу пријавити на порталу Управе за трезор, на адреси idp.trezor.gov.rs , од данас до 30. јануара.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана