Мали: Нови инвестициони пројекти отварају 1.180 радних мјеста

Срна
Мали: Нови инвестициони пројекти отварају 1.180 радних мјеста

БЕОГРАД, - Влада Србије данас је дала сагласност за закључивање нових уговора са шест привредних друштава о инвестиционим пројектима, који ће омогућити отварање 1.180 радних мјеста, саопштило је Министарство привреде.

На приједлог Министарства привреде дата је сагласност за закључивање уговора са компанијама "Пуратос Београд", "Јусеј машинери", "Југотекс продакшн", "Пионир Београд", "Хајкс опрема" и "Стублина ХББ група" Аранђеловац.

Реализација пројеката, чија укупна вриједност износи више од седам милијарди динара /око 60 милиона евра/, омогућиће отварање радних мјеста Крагујевцу, Нишу, Крупњу, Суботици, Врању и Аранђеловцу.

Министар финансија Синиша Мали, који је преузео и овлашћења министра привреде до избора новог министра, рекао је да Министарство привреде на овај начин наставља државну политику привлачења директних страних инвестиција, као и политику подршке домаћих инвестиција.

"Добар је сигнал што инвеститори шире своје инвестиције, улажу у нове пројекте и на тај начин додатно запошљавају људе. Ми иначе вредно радимо на привлачењу инвеститора и отварању фабрика. Не само што на тај начин запошљавамо људе, већ и доводимо најсавременију технологију и нашу привреду чинимо конкурентнијом", истакао је Мали.

Према његовим ријечима, све то ће увећати бруто домаћи производ /БДП/ и економску снагу Србије, а самим тим и обезбиједити још бољи животни стандард грађанима.

"Захваљујући таквој економској политици, успели смо да пребродимо претходних пар година светске кризе и да останемо у потпуности стабилни, задржавајући пуну запосленост", навео је Мали.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана