Мали: "Експо 2027" највећи потенцијални мотор развоја српске економије

Срна
Мали: "Експо 2027" највећи потенцијални мотор развоја српске економије

БЕОГРАД - Министар финансија Србије Синиша Мали изјавио је вечерас да је "Експо 2027" највећи потенцијални мотор развоја српске економије и друштва у цјелини.

"Сматрамо да се програм `Скок у будућност`, који смо јуче представили, односи на све аспекте нашег и живота наше деце у будућности. Желимо да се у наредне три године градимо и представимо свету, јер ћемо као домаћини бити центар света те године", рекао је Мали.

Он је навео да Влада Србије жели да изгради путеве, брзе саобраћајнице, домове здравља, школе, болнице.

"Хоћемо да изградимо све што је неопходно да се повећа квалитет живота. Желимо да испунимо обећање које смо дали, да 2027. године просечна плата буде 1.400 евра, просечна пензија 650 евра и минимална зарада 650 евра, која је пре само 10, 11 година била 15.700 динара", истакао је Мали.

Он је рекао да је циљ да Србија буде много другачија, боља, развијенија.

Мали је навео да ствари геополитички нису најбоље, али да треба урадити оно што је могуће, а то је инвестирање у инфраструктуру.

"Свака помоћ, свака подршка је битна, потребна. Ово нема везе са политиком, нема везе са политичким партијама, избори су давно готови, ово је програм за Србију", рекао је Мали за РТС.

Он је нагласио да након формирања нове владе очекује ребаланс буџета.

"Ми хоћемо додатно да подстакнемо раст наталитета у Србији... Најважније нам је да инвестирамо у наше бебе", рекао је Мали.

Он је додао да Србија нема никаквих проблема са финансијама.

"Обезбедићемо 16 милијарди евра додатно, то је цео једногодишњи буџет у односу на све што је инвестирано. Имамо план, потребни су нам људи, капацитети, да све остваримо. Србија 2027. године хоће, може и треба другачије да изгледа, да нашој деци оставимо, и свима нама, једно лепо место за живот", поручио је Мали.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана