Мали број пријава на конкурсу за полицајце на сјеверу КиМ

Танјуг
Мали број пријава на конкурсу за полицајце на сјеверу КиМ

ПРИШТИНА- На Косову и Метохији данас се очекује затварање конкурса за пријем нових полицајаца из редова мањинских заједница који ће бити ангажовани у четири општине на сјеверу, јавља Репортери, који преноси и да би конкурс могао да пропадне због малог броја пријава.

Конкурс је отворен почетком јануара за пријем нових полицајаца из редова мањинских заједница, који ће бити ангажовани у Косовској Митровици, Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу, пошто су се српски полицајци повукли из полиције на сјеверу.   

Министар унутрашњих послова привремених институција у Приштини Џељаљ Свечља рекао је да је задовољан пријавама. 

„Могу слободно рећи да сам задовољан одговором који смо добили. Овај конкурс ће бити отворен до попуне свих позиција. Али, за сада сам веома задовољан одговором који смо добили у погледу пријава", рекао је Свечља за косовски радио. 

С обзиром на развој догађаја на сјеверу, број кандидата може бити мали, процјењују стручњаци за безбједност, преноси Репортери.

Конкурс , који је првобитно требало да буде затворен 27. јануара, требало би да буде затворен данас. Полиција није навела број пријављених. 

„Као што сте обавјештени, конкурс је отворен, а о даљем поступку бићете благовремено обавјештени", рекли су из полиције гворећи о броју пријављених, као и о могућем продужетку рока за пријаву, уколико број пријављених буде мали.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана