Макроу Михајлу Максимовићу укинут кућни притвор

Танјуг
Foto: kurir.rs

БЕОГРАД - Виши суд у Београду укинуо је кућни притвор уз електронски надзор Михајлу Максимовићу, оптуженом за посредовање у тзв. елитној проституцији.

Максимовићу је у четвртак скинута наногица коју је носио скоро годину дана, потврдили су Тањугу његови браниоци Немања Говедарица и Дејан Добросављевић.

Ову одлуку је донијело кривично ванрасправно вијеће Вишег суда на предлог одбране, пошто је и Више тужилаштво дало сагласност.

Максимовићу и његовом брату Душану Миленковићу у новембру треба да почне суђење испочетка због промјене у саставу судског вијећа.

Иначе, Максимовић је у протеклом периоду написао књигу "Многа лица Марије Магдалене", која излази крајем мјесеца.

У књизи приповеда управо о проституисању дјевојака и послу за који је оптужен.

Према сазнањима Тањуга, Максимовић је на припремном рочишту у августу признао да је посредовао у проституцији, али је негирао да су дјевојке на то биле приморане, одбацујући оптужбе за "трговину људима", којима се терети да их је приморавао да редовно иду на љекарске прегледе, тренирају и иду на сеансе код лајфкоуч тренера.

Дјевојке су према његовом ранијем исказу зарађивале и до 10.000 евра мјесечно, а њему су давале 30 одсто зараде, док су за себе задржавале 70 одсто.

Према оптужници, Максимовић и Миленковић се терете да су од новембра 2015. до јануара 2019. на различитим локацијама учествовали у договарању и организовању интимних односа дјевојака које су радиле за њих и клијената. Максимовић је организовао професионално фотографисање тих жена ради презентације клијентима, уговарао вријеме, мјесто и износ новца за пружене сексуалне услуге, организовао превоз дјевојака до клијената и назад до станова у којима су живјеле и од њих узимао 30 процената зараде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана