Макрон се на Иксу обратио поруком на ћирилици, ево шта је написао

Танјуг
Макрон се на Иксу обратио поруком на ћирилици, ево шта је написао

БЕОГРАД - Предсједник Француске Емануел Макрон поручио је, након синоћњег састанка са предсједником Србије Александром Вучићем током своје посјете Србији, да је искрена радост вратити се у Србију и да чува драгу успомену на своју посјету Србији прије пет година.

-У свијету гдје је све нестабилно, лијепо је имати поуздане пријатеље и историјске константе. Дијелимо их. Искрена радост је вратити се - написао је Макрон ћирилицом на мрежи Икс.

Он је подијелио фотографију са Вучићем код Споменика захвалности Француској на Калемегдану, која је настала 2019. године, када је први пут посјетио Србију.

Француски предсједник допутовао је у четвртак увече у Београд, гдје је разговарао са предсједником Србије Александром Вучићем. У присуству двојице предсједника у Палати Србија размијењено је 12 потписаних документа о сарадњи двије земље у више области, међу којима је и уговор о набавци авиона "Рафал".

Макрон данас наставља посјету Србији, а заједно са предсједником Вучићем посјетиће и Нови Сад.

 

Чувам драгу успомену на своју посету пре пет година у Србији. У свету где је све нестабилно, лепо је имати поуздане пријатеље и историјске константе. Делимо их. Искрена радост је вратити се. https://t.co/nLv3CsXPFk

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) August 29, 2024

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана