Макрон честитао Вучићу Дан државности Србије

Срна
Foto: Танјуг/АП

БЕОГРАД- Предсједник Француске Емануел Макрон честитао је данас предсједнику Србије Александру Вучићу Дан државности Србије, 15. фебруар и нагласио значај продуљбљивања билатералних односа двије државе.

"Дух који је владао током моје посјете Београду 15. и 16. јула 2019. године, а која ми је омогућила да сагледам колико је Француска присутна у срцима Срба, наставио је да покреће наше активности", навео је Макрон.

Макрон је навео да је био веома срећан када је са Вучићем размијенио мишљења у Паризу 1. фебруара, при чему су потврђени сагласност и заједничка воља да и даље продубљују билатерални односи.

"Као што смо разговарали у Паризу, остајем одлучан да подржим напоре везане за дијалог између Београда и Приштине, уз подршку европског посредовања, а с циљем закључења свеопштег и коначног споразума који ће допринијети стабилности цијелог региона", истакао је француски председник.

Он је најавио даљу подршку европском путу Србије, саопштено је из Прес службе предсједника Србије.

"Будите уверени да је Француска уз Србију како би је подржала на путу реформи, а посебно у области владавине права у оквиру обновљене процедуре придруживања ЕУ коју сте прихватили и која је, убијеђен сам, у интересу Србије и њених грађана", навео је Макрон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана