Мајке позитивне на вирус корона родиле 200 здравих беба у београдској болници

Срна
Мајке позитивне на вирус корона родиле 200 здравих беба у београдској болници

БЕОГРАД - У Клиничко-болничком центру „Драгиша Мишовић“ у Београду рођено је 200 здравих беба чије су мајке биле ковид позитивне, рекла је специјалиста гинекологије и акушерства у тој болници Милица Пурић.

Она је навела да мајке развијају антитијела која штите бебу, те додала да је посљедњих неколико седмица примијећен пораст броја трудница са вирусом корона.
Пурићева је за Телевизију К1 рекла да труднице обично имају блажу клиничку слику и да на преглед долазе јер су уплашене због бебе.

- Труднице у почетној фази болести имају температуру, главобољу, кашаљ и она се обично на томе завршава. Ретки су случајеви да се код трудница развије тежа клиничка слика - истакла је она.

Међутим, додала је она, било је и ситуација када је трудница захтијевала инвазивну вентилацију.

Пурићева каже да још није истражено зашто поједине труднице развијају тежу клиничу слику, мада се претпоставља да је то због неких придружених болести као што су гојазност, дијабетес и хипертензија.

-Труднице се лече од короне најпре чајевима, уз доста течности и одмарањем, а уколико имају лошије анализе онда се тек користе антибиотици - рекла је Пурићева.
У болници „Драгиша Мишовић“ гинекологија и породилиште су од јуна и у ковид систему.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана