Мајка убијеног младића: Убицу није ни познавао, а његов метак му је разорио срце

Танјуг
Мајка убијеног младића: Убицу није ни познавао, а његов метак му је разорио срце

БЕОГРАД - Свједочењем мајке младића убијеног у Малом Орашју настављено је суђење Урошу Блажићу, оптуженом за масакр 4. маја прошле године у селима код Младеновца.

Ивана Миловановић, мајка убијеног Лазара Миловановића, испричала је да је тог 4. маја свог сина посљедњи пут видјела када ју је око 13 часова довезао на аутобуско стајалиште како би отишла на посао.

Око 22.31 часова јој је син послао поруку да ће је чекати код тог аутобуског стајалишта, међутим када се аутобусом приближила мјесту видјела је полицију и много људи.

-Чим сам изашла из аутобуса, погледала у том правцу препознала сам га, имао је белу дуксерицу. Он је већ био без свести и у крви -рекла је она и додала да је поред њега и даље жив био Немања Стевановић ком је рекла да се држи и да стиже помоћ.

Миловановић је рекла да њен син није ни познавао Блажића, а да је један од седам метака разорио срце њеном сину.

Она и њен супруг Милан Миловановић истакли су имовинско правни захтјев и придружили се кривичном гоњењу.

Први је за говорницу изашао оштећени Алекса Ђорђевић који је остао при свом исказу и навео да се придружује кривичном гоњењу и истиче имовинско - правни захтјев.

Одговарајући на питање тужиоца да ли је прије догађаја познавао Блажића, Ђорђевић је рекао да га није познавао и да мисли да нико од присутних у Малом Орашју није био у сукобу са њим.

Мирољуб Миловановић отац убијеног Александра Миловановића навео је да истиче имовинско-правни захтјев од 100.000 евра по члану породице.

Милан Пешић који је тада рањен такође се придружио кривичном гоњењу и рекао да истиче имовиско правни захтјев, а на питање тужиоца рекао је да није познавао Блажића и није био у сукобу са њим.

Претходно је судија прочитала молбу једног пуномоћника оштећених који је предложио суду да Јелена Ајдиновић не буде непосредно испитана, јер је трудна и љекар је савјетовао да се не излаже стресу.

Ајдиновић је иначе била путница таксија у који је Блажић након масакра ушао и уз пријетње бомбом таксисти наредио да вози. Међутим пуномоћник оштећених Стефан Стефановић се није сагласио са овим приједлогом уз образложење да има за њу питања. Пуномоћници оштећених су за још осам особа тражили да због здравственог стања не буду непосредно испитани што је судија усвојила, док ће за Ајдиновић накнадно одлучити да ли ће само прочитати њен исказ из тужилаштва или ће је позвати на суђење ради додатног испитивања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана