Мaјка убијене Ное Миливојев тражи максималну казну за Дабетића

Tанјуг
Foto: Курир

БЕОГРАД - У Вишем суду у Београду данас је саслушањем свједока настављено суђење Огњену Дабетићу (34) оптуженом да је из ниских побуда, мржње и нетрпељивости, на подмукао начин лишио живота Н.М. (18).

Борислава Миливојев, мајка убијене, је навела да остаје при исказу који је дала у тужилаштву, док је истакла да је битно да Дабетић буде осуђен на максималну казну затвора.  

Она је на питање да ли се придружује кривичном гоњењу и истиче имовинско-правни захтјев, одговорила потврдно.  

На данашње суђење су била позвана још два свједока, међутим они нису дошли иако су примили судску позив.  

Следеће суђење је заказано за 9. октобар када су позвана два свједока која су данас изостала и полицајци који су пронашли раскомадано тијело Н.М. у Дабетићевом купатилу.  

Дабетић је на претходном суђењу рекао да није крив за кривично дијело за које се терети, али није желио да износи одбрану. 

Он се на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду у јулу прошле године бранио ћутањем, док је полицајцу који је нешто прије тога дошао у његов стан у центру Београда, признао да је убио Н.М. 

Полицајац је који је први ушао у Дабетићев стан након његовог злочина, према сазнањима Танјуга, сведочио је љетос у истрази да је у стану одмах осјетио мирис хемикалија. 

Према његовим ријечима, стан је био мрачан и у хаосу, а на шпорету је била црвена флека налик на крв. Дабетић му, како је рекао, најпре није дозволио да „баци поглед у стан“ јер, „има већу количину дроге“, али се ипак предомислио и пустио га.  

У једном моменту га је питао да ли је Н.М унутра, на шта је Дабетић слегнуо раменима и потврдно климнуо главом, након чега му је скренуо пажњу да не улази у купатило „због себе“, гдје је иначе пронађено раскомадано тијело Н.М. 

Убрзо је Дабетић, према свједочењу полицајца, признао да је 15-20 дана раније након свађе, Н.М. удавио каблом и исјекао његово тијело ножем, а потом залио киселином. 

Из оптужнице, у коју је Танјуг имао увид, произилази да је Дабетић након убиства по договору преко апликације за упознавање, дошао у стан једног мушкарца, који је посведочио да је Дабетић тада био дрогиран и да му је причао како су му руке суве од киселине. 

Свједок је испричао да му је окривљени тада рекао да га тражи полиција, и да је „у паклу“ 20 дана јер сви причају о несталој дјевојци, иако то није девојка. 

Причао је, како је рекао сведок, да је био са дјевојком која га је преварила и изиграла, али није признао да је конкретно неког убио. 

Дабетић се налази у притвору од хапшења.  

Према наводима оптужнице Вишег јавног тужилаштва у Београду, постоји оправдана сумња да је окривљени 17. и 18. јуна прошле године у изнајмљеном стану у центру Београда у којем је пријављено становао, из ниских побуда - мржње и нетрпељивости на подмукао начин, лишио живота Н.М. (18), са којим је претходно био у емотивној вези. 

То је, како се сумња, учинио због субјективног осјећаја изневјерености и понашања Н.М. према окривљеном, које је последица његове немогућности да прихвати прекид везе и комуникације и инсистирања оштећеног на наставку везе. 

Дабетић се терети да је најпре обновио контакт и сусрете са Н.М, па је критичног дана злоупотребио повјерење и емотивну везаност тек пунољетног оштећеног, позвавши га да дође код њега у стан, гдје је са њим ушао у свађу и физички сукоб, а потом га стезањем врата електричним каблом лишио живота. 

Након тога је тијело вукао по дрвеном поду галерије, затим низ степенице до купатила, где је у туш кабини уз помоћ ножа раскомадао тијело оштећеног, а потом дијелове тијела распоредио у једну пвц кутију са поклопцем, једно пвц буре са поклопцем затечено у претходно наведеној кутији, једну пвц канту затечену у туш кабини и једну пвц канту са славином затечену у туш кабини. 

Потом је дијелове тијела залио хемикалијама базне реакције и додао супстанце које садрже амфетамин, миртазапин, клозапин, парацетамол и ибупрофен , што је све пронађено 6. јула прошле године. 

Окривљеном је на терет стављено тешко убиство на подмукао начин и из других ниских побуда, из члана 114. став 1, тачка 1 и тачка 5. 

Према писању медија, трансродна особа Ноа Миливојев (18) нестала је 17. јуна прошле године када је кренула код Дабетића у чијем стану је 6. јула 2023. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана