Мајка Татјана Саваресе: Транспарент испред школе је био окидач за моју реакцију VIDEO

Танјуг
Foto: Twitter

БЕОГРАД - Мајка ученице Основне школе "Владислав Рибникар" Татјана Саваресе каже да је њена реакција од јуче била "спонтана и емотивна", као и да "ако ћутимо, ништа не можемо да променимо".

Упитана да ли је свесна да је оно што је учинила јуче обишло земљу и свет, као и да ли би то исто и данас учинила, Саваресе је рекла да "ако ћутимо, ништа не можемо да променимо".

 "Није ми била намера да будем на друштвеним мрежама. Моја реакција је била спонтана и емотивна, не замерам себи на тој реакцији", рекла је Саваресе у изјави за Танјуг.

Како је објаснила, "јуче ујутру сам се припремала да одем у 14 сати да запалим свећу".                           

"Слушала сам разне медије, а истовремено су ми пријатељи из иностранства слали информације које они добијају у медијима. У мени је растао притисак због глупости које слушам на различитим домаћим медијима, док сам из иностранства добијала вести са реалнијом сутуацијом", објаснила је она.

Она је навела да је транспарент испред школе Владислав Рибникар "Родитељи причајте са децом" био окидач за њену реакцију.

 

Она је рекла да познаје родитеље К. К (13), као и да се дјечак једно вријеме дружио са њеном ћерком. 

"Родитеље дечака К. К (13) сам упознала, он се виђао са мојом ћерком одређено време. Родитељи су сјајни људи. Сигурно су причали са њим. Дечаку је моја ћерка замерала што је био досадан и фин. Није био злостављан", рекла је она.

Она је објаснила да је њена реакција није била афекат већ реакција на нагомилане ствари. 

"Он је очигледно монструм, а то што нико није приметио је зато што гледамо у фасаду. Дечакову суштину, укључујући и мене, нико није видео", поручила је она.

Она, како каже, "не замера медијима", већ јој се, како је објаснила, тај начин извјештавања није допао.

"Све време се у нашим медијима релативизовало то што се десило. Окривљавали су се родитељи, систем и видео игрице, док су француски медији наводили само чињенице. Код нас је све било релативизовано", рекла је Саваресе.

Такође, она је истакла да се њеној ћерци није допао њен иступ у јавности. 

"Добијам поруке захвалности од бројних тинејџера. Они су једна специфична врста која добија поруку од друштва да је живот са маском много бољи, него онај без маске", рекла је Саваресе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана